Mikko Leisti

Olen helsinkiläinen yrittäjä ja kaupunkikulttuurin tekijä. 

Innostunut mieli, merkitykselliset päämäärät, osaavat kanssaihmiset, sinnikkyys ja kyky asettua muiden asemaan ovat elämäni ja työntekoni keskeisiä rakennuspalikoita.

Töideni myötä minulla on laaja-alaisesti kokemusta ja näkemystä yhteiskuntamme eri toimialoilta. Olen ollut kehittämässä helsinkiläistä kaupunkikulttuuria kymmenien tekojen ja ilmiöiden muodossa: Art goes Kapakka -festivaali, Kuorojen kierros, ravintola Helmi, Helsingin Euroviisut, Keskustakirjasto Oodin perustava konsepti ja lukuisat muut projektit ovat tarjonneet paljon anteja ja oppeja.

Olen myös harjaantunut löytämään ratkaisuja muiden, mitä erilaisimpien yhteisöjen ja yritysten tarpeisiin.

Haluan edistää tapahtumien, ravintoloiden, matkailun ja kulttuurin palvelualojen edellytyksiä työllistää ihmisiä ja tuottaa yhteistä taloudellista ja sosiaalista hyvää. Uudet kestävät tulovirrat ovat ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvoinnin edellytys.

Arkeni sisältää perheenisän elämää puolison, kahden tyttären, aikuisen pojan ja Modesty-koiran seurassa, töitä Pluto Finland -suunnittelutoimistossa sekä vapaa-ajan aktiviteetteja. Olen harrastanut ja opettanut ju-jutsua yli kolmekymmentä vuotta. Pyöräily vie kavereiden kanssa pidemmille lenkeille Helsingin hiekka- ja maanteille, ja toimii hyvänä keinona hengähtää ja miettiä maailman menoa. Viime aikoina filosofia- ja historia-aiheiset podcastit ovat vieneet mukavasti ajatuksia uusiin ja vanhoihin sfääreihin. Ja onhan se parasta Helsingissä ja kaikkialla vain lähteä nauttimaan kaupungin upeasta tarjonnasta museoissa, näyttelyissä, keikoilla, lätkämatsissa, katutapahtumassa, teatterissa ja vaikka missä! Nähdään siellä!