Maailman paras kaupunki

Aivan kuten suomalaisuus myös helsinkiläisyys on tärkeä osa identiteettiäni. Olen opiskellut, perustanut perheen ja tehnyt täällä koko työurani. Taustani vuoksi haluan eduskuntavaaliehdokkaanakin puhua hyvää Helsingistä ja kaikesta siitä, mitä helsinkiläisyytenä pidän.  

Olen puhunut kampanjassani luovan talouden, taiteen ja kulttuurin sekä palvelualojen puolesta. Helsinki on Suomen kulttuuripääkaupunki, palvelutalouden keskus ja Lapin ohella tärkein matkailukohde, joten kaikki tämä on samalla pääkaupunkiseudun talouden ja helsinkiläisyyden ilosanoman levittämistä.

Moniarvoinen kaupunkikulttuuri on minulle tärkeää. Helsinki on Suomen monikulttuurisin ja kansainvälisin paikka. Helsinkiläisyyteen kuuluu se, että täällä on sulassa sovussa meitä paljasjalkaisia, eri puolilta Suomea muuttaneita sekä ihmisiä kaikkialta maailmasta. Me puhumme suomea, vi pratar svenska, we speak English, govorim po-russki… ja niin edelleen. 

Helsinkiläiset ovat tekijöitä, jotka kulttuurin, tieteen, taiteen, koulutuksen, liikunnan, matkailun, terveydenhuollon, teknologian, elämysteollisuuden, designin, tapahtumien ja monen muun saralla rakentavat meille upeaa kaupunkia ja samalla ainutlaatuista asemaa kansainvälisesti.

Helsinkiläinen kulttuuri syntyy erilaisten ihmisten kohtaamisista ja jokaisen ihmisen arvostamisesta sellaisena kuin hän on. Kaikenlainen vastakkainasettelu muiden ihmisten tai muun Suomen kanssa on kerta kaikkiaan tarpeetonta.

Koko Suomi tarvitsee vahvaa, elävää pääkaupunkia. Helsinki on keskeinen palanen elinvoimaista Suomea ja sillä on vakaa asema osana Itämeren ja Pohjoismaiden alueen vetovoimaa.

Tämä kaupunki on yhdessä tekemisen ja kasvamisen paikka. Ollaan ylpeitä Helsingistä!