Hauska kaupunki, joka toimii

Helsingissä on noin 650 000 asukasta. Se tarkoittaa sitä, että Helsingissä on 650 000 erilaista tarinaa Helsingistä.

Jokainen helsinkiläinen kokee Helsingin omalla tavallaan. Kokemus perustuu siihen, minkälaista arkea ihminen elää, mitä hän on elämässään kokenut ja mitkä asiat hänelle ovat tärkeitä.

On tärkeää huolehtia siitä, että Helsinki on toimiva kaupunki. Koulu tarjoaa parasta opetusta, liikenne sujuu, terveydenhuolto pelaa, yritykset voivat hyvin, ihmisillä on töitä, roskat siivotaan pois ja uimahallit ovat auki. Maailman parhaan kaupungin pitää luonnollisesti olla toimiva, mutta kyllä sen pitää olla myös hauska.

Hauskuudella tarkoitan asioita, jotka lisäävät toimivuuteen sitä jotakin.

Hauskaa on se, että jokainen voi tuntea Helsingin omakseen. Hauskaa on se, minkä kokee merkitykselliseksi, mitä on saanut olla itse rakentamassa tai mihin on ollut vaikuttamassa. Hauskaa syntyy siitä, kun on synnyttämässä jotain, joka on osa kaupunkia. Hauskaa voivat olla yhdessä järjestetyt tapahtumat, yhdessä suunniteltu leikkikentän uudistus, ensimmäinen oma kahvila tai vaikkapa hoitokotiin laadittu uusi musiikkilista.

Hauskuutta syntyy onnistumisesta, tekemisestä, toimeen tarttumisesta, poikkeuksellisuudesta, rosoisuudesta, mukaan kutsumisesta, yllättävyydestä, kauneudesta, ihmisten tapaamisista, keskusteluista, väittelyistä, esityksistä, ehdotuksista ja aloitteellisuudesta. Hauskuutta on se, kun nähdään vaivaa hieman yli perussuorituksen tai kun avataan polku johonkin uuteen ja ihmeelliseen. Hauskuudesta syntyy legendoja, tarinoita, uutta Helsinkiä.

Tehdään Helsingistä kaupunki, joka toimii. Tehdään se niin, että siitä syntyy hauskuutta 650 000:lle erilaiselle helsinkiläiselle. Tehdään hauska kaupunki, joka toimii!