Miksi Vihreät?

Vihreät tulee olemaan Helsingissä toiseksi suurin tai suurin puolue. Mielestäni on tärkeää, että tuossa tulevassa ryhmässä on mukana myös yrittäjiä. Kun annat äänesi minulle, saat ryhmään mukaan ihmisen, joka katsoo maailmaa asiakkaan, työntekijän, työnantajan, riskinottajan, talouden ja myönteisen kokemuksen kautta.

Yrittäjä uskoo kannustamiseen, yhteistyöhön ja parhaiden ratkaisujen löytämiseen. Yrittäjä ymmärtää, että muutos on jatkuvaa ja vaikeitakin päätöksiä täytyy joskus tehdä. Vaikeissa tilanteissa yrittäjä katsoo eteenpäin ja taistelee tulevaisuuden puolesta. Innovoimalla, sopeutumalla, tarjoamalla uusia vaihtoehtoja. Yrittäjä pitää puolensa yhteiskunnassa, mutta ei keskity haukkumaan muita ja osoittelemaan vikoja, vaan hakee ratkaisuja.

Jokainen yritys tietää ilmastonmuutoksen olevan todellisuutta ja että kaikkien tehtävien suurten investointien täytyy ehkäistä ilmastonmuutosta ja sen seurauksia. Jos näin ei tehdä, yritystäkään ei kohta ole. Ilmastonmuutoksen torjunta onnistuu vain, jos julkinen ja yksityinen sektori pelaavat samaan maaliin. Jotta se onnistuisi, vihreiden sisällä pitää olla yrityselämän ymmärtäjiä.

Yritys haluaa kasvaa, koska kasvu ja kehitys ovat hyväksi kaikille. Kun kestävät palvelut, tuotteet ja ratkaisut myyvät, saamme rahaa talouteen, voimme työllistää ja voimme kustantaa upeat hyvinvointipalvelumme. Tuloksia ja työtä synnyttävä talous on kaikkein toimivin tapa auttaa myös heikko-osaisia. Yhteiskunnan tulee ja kannattaa kannustaa yrityksiä menestymään!

Miksi hauska kaupunki? Koska haluamme, että Helsinki on kaikille hyvä paikka asua, elää, kasvaa, yrittää ja voida hyvin. Tietysti myös siksi, että elämässä pitää välillä olla hauskaa, vaikka monet asiat olisivatkin vaikeita.

Miksi Vihreät? Minusta tuntuu siltä, että se on vapain puolue, jolla on vähiten kytkyjä ja historiallista taakkaa. Päätökset perustuvat tieteeseen ja tietoon. Kun ympäristön tulevaisuus asetetaan etusijalle, prioriteetit eivät heilahda sivuun populististen tuulten puhaltaessa.

Lyhyet vaalikaudet edellyttävät yhteistyötä. Vihreillä on vielä mahdollisuus nousta Suomessakin Saksan mallin mukaisesti realistiseksi sillanrakentajaksi, joka kokoaa tulevaisuudesta kiinnostuneiden äänet.

En kannata sitä, että Vihreät asemoidaan puoluekentän vasempaan laitaan, sillä se synnyttää vääriä ja epäolennaisia mielikuvia. En usko vastakkainasetteluun enkä vasen-oikea-kahtiajakoon. Elämme vapaassa markkinataloudessa, jossa lainsäädäntö luo rajat, mutta työ ja talous kulkevat yritysten kautta ja palvelut ostetaan vapailta markkinoilta. Suomessa ja Helsingissä markkinataloutta tukevat julkisin varoin rahoitetut rakenteet ja palvelut, joiden tehtävä on varmistaa kaikille tasavertaiset lähtökohdat elämään. Myös nämä julkiset palvelut rahoitetaan yritysten ja vapaiden markkinoiden luomilla varoilla.

Äänestä siis yrittäjä mukaan Vihreiden ryhmään tuomaan yrittäjähenkeä ja luomaan hauskaa ja toimivaa kaupunkia!